Vodafone Klantenservice

door admin geplaatst op Wednesday 27th August 2008

Vodafone Klantenservice

Stel je vraag aan Vodafone Klantenservice of schrijf naar Vodafone Klantenservice adres: Postbus 1500, 6201 BM Maastricht of bel Vodafone Klantenservice via telefoonnummer 1200 of via tel. nr. 06 54500100.

Een greep uit de boodschappen die bij SWAS zijn binnengekomen over de wijze waarop de Vodafone Klantenservice met de oprechte klachten van ontevreden Vodafone abonnees omgaat

1. Ik heb eind mei al een klachtenbrief gestuurd naar Vodafone Klantenservice met uitgebreide argumentatie (dit tel.nr is van mijn dochter van 17 die ver over haar tegoed is gegaan in mei ondanks bijhouden, in de 6 maanden daarvoor max 10 euro eroverheen, financiele opvoeding tiener dus, slechte communicatie op de site van Vodafone naar klanten, reacties van de Vodafone Klantenservice & winkel: ontkennen van het probleem, verwijzen naar juridisch gelijk). Daar heb ik op 12 juni een standaardbrief op teruggekregen, terwijl ik uitdrukkelijk had vermeld dat ik geen standaardbrief zou accepteren. Alle pogingen om hierover te praten strandden keer op keer bij medewerk-st-ers Vodafone Klantenservice en winkel.
Gisteren door Vodafone Klantenservice gebeld of ik toch niet mijn abonnement wilde verlengen. Hele verhaal gehouden tegen dhr. B. Ook met het ontvangen van smsjes door psms-dienst hebben ze me slecht geholpen om er vanaf te komen. Uiteindelijk is het mij na maanden zelf wel gelukt om hier vanaf te komen. verkoper, hij had er begrip voor, vond het zelf als klant ook niet in de haak, maar kon niets voor mij betekenen. Zou het verhaal doorgeven.
Ik ben flink boos en niet van plan om dit te accepteren.
Hopelijk haalt deze actie wat uit, bedankt voor het initiatief. Heb begin juni een oproep gedaan op telecomvergelijker.nl (graaft), geen reactie op gehad.
2. mijn rekening is deze maand door een fout van vodafone 2x zo hoog als normaal. Ik heb in juni alleen de abonnementskosten betaalt, volgens vodafone had ik geen enkele minuut gebeld en geen smsjes gestuurd. uiteraard klopt dit niet. Nu op de factuur van juli, worden ineens de kosten van juni én juli in rekening gebracht. Nu heb ik problemen met het betalen van het hoge bedrag in één keer, en vodafone kan geen betalingsregeling treffen omdat het automatisch geïncasseerd zal worden! ik moet het zelf maar storneren zeggen Vodafone Klantenservice.
3. Ik heb 2 weken geleden al een klacht ingediend, deze is nu bij vodafone in behandeling. Buiten het feit dat het tegoed niet zichtbaar is/was is er mij in mei al een compensatie toegezegd via de Vodafone Klantenservice. Toen ik twee weken geleden contact opnam met de Vodafone Klantenservice ontkende ze dit lange tijd. Na lang aandringen gaven ze toe dat ze dit hadden gedaan maar dat dit door de directie is terug gedraaid!
Ook wil ik jullie nog melden dat voor de zakelijke klanten wel een compensatie wordt geregeld!
de reden: zakelijke klanten hebben een ander belgedrag. Waarom onderscheid zakelijk/particulier? Het probleem is de service niet het belgedrag!
4. Ik heb Vodafone Klantenservice ook al een brief gestuurd, en deze hebben ze met de standaard reden ( het is een extra dienst, dus geen vergoeding) afgewezen.
5. Ik doe graag mee, ik ben het gehannes met deze arrogante eikels meer dan zat, het interesseert Vodafone Klantenservice gewoon niet dat ze hun klanten duperen. Dan maar naar de rechter.
6. Vanaf begin april kan ik mijn sms tegoed niet zien. Gisteren Vodafone Klantenservice gebeld en die vertelden mij het sms tegoed en dat dit te zien was via 1200/1/1 of via internet. Helaas alleen beltegoed te zien via internet en ook via 1200/1/1. Ik heb al meerder klachten ingediend bij Vodafone Klantenservice zowel telefonisch als schriftelijk als via email. Tot op heden nog geen resultaat. In september loopt abb. af en ga nu dus het abb stopzetten. Heb geen vertrouwen meer.
7. Ik kan mijn tegoed al maanden niet inzien (niet via my vodafone en ook niet via de Vodafone Klantenservice) en krijg geen enkele reactie op mijn klachten.
8. Sinds mei viel het mij op dat in op MyVodafone mijn verbruik niet goed meer kon inzien. Ik dacht dat ik nog een X aantal minuten had, dus ga je ervanuit dat je nog niet buiten je bundel belt. Uiteindelijk bleek dat ik over mijn tegoed was heen gegaan, terwijl dit niet werd aangegeven bij”mijn verbruik”. Vervolgens heb ik een mail verstuurd naar de Vodafone Klantenservice en hierop kreeg ik de reactie dat alles gewoon klopt. Ik nam hier geen genoegen mee en gaf ook aan dat ik niet tevreden was over de service van Vodafone en dat ik graag mijn abbonement wil opzeggen, aangezien ik graag wil weten hoeveel tegoed ik nog heb, om te hoge rekeningen te voorkomen. Dit was HELAAS niet mogelijk om dat mijn abbonement nog loopt tot 2009.. De afgelopen maanden klopt mijn verbruik ook niet en krijg ik hogere rekeningen dan normaal, en kan ik mijn rekeningen op de site niet openen???!! Daarom sluit ik mij graag aan bij de SWAS Claim.
9. Belachelijk dat wij zulke hoge rekeningen krijgen, terwijl het gebrek van deze dienst bij Vodafone ligt. Ik heb Vodafone Klantenservice al een klacht gestuurd via e-mail, maar hier werd op gereageerd dat het onze eigen verantwoordelijkheid is binnen de bundel te blijven. Gaat wel een beetje lastig als we niet weten hoeveel minuten of smsjes we nog in de bundel over hebben. Ik neem toch aan dat wij niet hoeven te boeten voor de gebreken van Vodafone?! Bovendien gaat het als sinds de maand mei zo. Elke keer beloven ze (zowel via internet als via de telefoon) dat het spoedig opgelost wordt. Dat er in de maand juni weer volledig inzicht is, daarna werd het de maand juli. En nu is het bijna augustus.. en we hebben nog steeds geen inzicht in rekeningen en verbruik. Schandalig!
10. Ronduit schandalig hoe wij als vodafone klant worden behandelt. Vodafone Klantenservice kan mij niet eens mijn belkosten vertellen, en zo zit ik elke maand ver over mijn belbundel heen. Ook kan vodafone niet garanderen wanneer het systeem wel goed is. Vodafone Klantenservice wil ook niet mij tegemoet komen in mijn door vodafone gemaakte kosten. Hoe kan ik ooit weten hoeveel tegoed ik nog heb als ik dat niet opkan vragen via 1200 of my.vodafone.nl????? Erg slechte service en ik hoop via dit dat vodafone ons tegemoet zal komen.
11. Sinds dec 07 heb ik een abonnement van 150 belminuten/sms bij Vodafone. Met korting eraf is het de eerste 8 maanden rond de 24 euro. Nu heb ik altijd tot de storingen begonnen netjes binnen de bundel gebeld. De laatste facturen van mei en juni zit ik er echter ruim 36 euro boven! Dit komt natuurlijk omdat ik mijn verbruik niet meer kon inzien en dacht dat ik nog beltegoed over heb. Ik heb wel een specificatie , maar dat is voor mij natuurlijk moeilijk te verifiëren: ik bel naar klanten (bedrijfsmatig) en kan ze moeilijk allemaal gaan checken. Het probleem ligt mijns inziens bij Vodafone, die het nalaten om de verbruiksgegevens up to date te tonen, zodat de meeste mensen over het tegoed heen gaan bellen. Ik heb gebeld met Vodafone Klantenservice. Na lang wachten kreeg ik iemand aan de lijn en werd me verteld dat ze ‘wettelijk’ alleen verplicht zijn mensen hun beltegoed te geven. Het tonen van verbruik of restant van de belbundel is een extra “service’ . Waarop mijn antwoord was dat ze het lekker juridisch goed dicht getimmerd hebben. Waarop ik vervolgde met de mededeling dat ik mijn abonnement het liefst per direct wilde opzeggen. Dat kon echter alleen door het voldoen van alle termijnen met verlies van alle belminuten. Ook kon ik een brief schrijven naar de Vodafone Klantenservice. Ik zei dat ik daar weinig vertrouwen in heb. Verder gaf ik aan dat ik het verschil tussen de belbundel en de factuur gecrediteerd wilde hebben. De man maakte er notitie van (zei hij). Ik heb hem verteld dat een professioneel bedrijf als VOdafone zich de oren van haar kop zou moeten schamen om zo met klanten om te gaan. Ik vertelde hem als er geen bedrag gecrediteerd wordt (2 x 36 euro) dat ik dan verder stappen ging ondernemen. Dit liet hem kennelijk koud en een verder voortzetting van het gesprek leek me zinloos. Ik bedankte hem voor zijn tijd en wenste hem een prettig avond. Daags erop ben ik naar de winkel van Belcompany gegaan, waar ik het abonnement had afgesloten. Deze en zijn collega bleken ook een veel te hoge rekening. Hij had ook de Vodafone Klantenservice gebeld met de mededeling dat hij bij Belcompany werkte: u raadt het al: het bedrag werd volledig gecrediteerd! Ik vroeg hem of hij dat misschien namens mij wilde doen, maar helaas… Fijne winkel. Enfin: dezelfde dag hoorde ik nog van iemand die zo een factuur van 400 euro kreeg, zonder de belspecificaties!!! ik word er misselijk van als ik hieraan denk. Tot zover mijn relaas, er moeten rechterlijke stappen worden ondernomen tegen dit bedrijf mijns inziens. Ik ben van de partij,
12. Ik ben al meerdere jaren klant van Vodafone. Enkele jaren terug kon je met elke vraag bij de Vodafone Klantenservice terecht en werd je netjes en KLANTVRIENDELIJK behandeld.

Omdat ik de afgelopen tijd mijn verbruik noch per sms (waar je zelf voor betaalt, geloof ik?) noch per internet bekijken, ben ik al een aantal keer over mijn max gegaan. Desondanks altijd netjes de automatische incasso laten afschrijven. De afgelopen maand (factuur juni) is het misgegaan. De automatische incasso is mislukt, ik kreeg een sms met een waarschuwing en vervolgens een brief (welke ik, mijn eigen schuld, te laat heb gelezen). Ik heb direct (op zaterdag) het bedrag a 101,XX overgemaakt. Op maandag is mijn abonnement geblokkeerd (dit begreep ik nog wel). Vandaag, dinsdag, ben ik maar eens op de website naar een emailadres gaan zoeken (op mijn werk email ik liever betreft dit soort zaken). Ik vond een boxje waarin ik mijn vraag kon tikken (wanneer wordt mijn abonnement gedeblokkeerd?). Maar wacht, zodra je het bericht verstuurd wordt er eerst een sms naar je mobiele nummer gestuurd, en ja, bij blokkade ontvang je ook geen smsjes..
Tweede poging was bellen. Ik trachtte met mijn mobiel (ik vindt niet dat dit soort zaken op kosten van mijn baas moeten worden besproken) 1200, Vodafone Klantenservice, te bellen. Het volgende staat namelijk op de site: ‘Uw abonnement is geblokkeerd. Voor informatie, bel 1200′. Maar ook het bellen naar de Vodafone Klantenservice bleek geblokkeerd (toch raar dat bovenstaande dan op de site staat). Dus toch, bellen met het vaste nummer naar de Vodafone Klantenservice. Na 5 minuten wachten kreeg ik een dame aan de lijn, die mij zou gaan verbinden met de juiste afdeling (?). Ik werd doorverbonden en welja, na 9 minuten kreeg ik iemand aan de lijn.

Ik werd direct al behandeld als een crimineel, er kon geen greintje beleefdheid vanaf (in zo’n 5 jaar klant zijn een keer eerder afgesloten). De dame van Vodafone Klantenservice aan de telefoon kon mij nog wel vertellen dat er, bij deblokkering, de volgende factuur automatisch bij het verschuldigde bedrag wordt opgeteld (dus ik had niet 101,XX euro moeten betalen, maar 218,XX euro). Op mijn vraag waarom ik dan een brief ontvang waarop staat dat ik 101,XX euro moet betalen en niet gewoon een brief met het totaal verschuldigde bedrag, antwoordt ze vervolgens dat ik toch een factuur ontvang? Nee, die ontvang ik nooit, en mijn rekening kan ik online niet bekijken! Dit wilde ze niet van mij aannemen, het was in haar ogen volstrekt onlogisch dat ik geen factuur ontvang. Vervolgens zei ze dat de automatische incasso van de maand juli mislukt is. Dit kan best kloppen, mijn salaris wordt om de 4 weken gestort en niet per maand, het kan dus zijn dat dit elkaar gekruisd heeft. Volgens de dame hoor ik een mislukte incasso op mijn rekeningafschrift (van de bank) te zien. Ik was er van overtuigd dat dit niet zo is, en heb haar dit ook verteld. Vervolgens snauwde ze dat ‘ik maar eens goed naar mijn afschrift moet gaan kijken’.
Na nog enkele pogingen van mijn kant om mijn vraag beantwoordt te krijgen waarom het totale bedrag niet direct op de brief werd vermeld, de Vodafone Klantenservice dame te overtuigen van het feit dat ik nooit een factuur te zien krijg en haar te overtuigen nog nooit op een afschrift (of op mijn internetoverzicht) een melding van een mislukte incasso te hebben gezien (in ieder geval niet bij Postbank en volgens mijn collega ook niet bij Rabobank) bleef haar respons dat ik ‘een factuur ontvang’, ‘het verschuldigde bedrag niet heb betaald’ en ‘toch mijn afschriften moet gaan bekijken’. Ik heb de Vodafone Klantenservice dame toen maar verteld dat ze maar lekker bij haar standpunt moet blijven en opgehangen, voordat ik het echt te kwaad kreeg.

Wellicht ben ik het meest verontwaardigd over de behandeling van een klant door Vodafone Klantenservice, dit alles had niet gebeurd als ik online mijn overzichten kon bekijken.
13. Sinds dat vodafone bezig is met de “verbetering van hun klanten systeem/ service” krijg ik rekeningen die het dubbele zijn als voorheen met vooral ondefinieerbare kosten ertussen zoals ik had een zorgeloos mobiel internetbundel en moest tcoh bijbetalen voor het gebruik hiervan, de ene keer aanloggen wel en de andere keer weer niet,! en ik heb het voor elkaar gekregen volgens mijn factuur om in 4 seconde tijd 8 sms-jes te versturen!! wonderbarlijk lijkt mij, en Vodafone Klantenservice zegt dan gewoon van tja dan moet je je telefoon blokkering aanzetten. etc etc als ik alles op moet noemen zijn we 16 pagina’s verder
14. In mei is Vodafoon overgestapt (en zijn nog steeds bezig) naar een nieuw systeem. In de maand mei kon je op geen enkele manier je tegoed opvragen.
Niet met 1200 (die heb ik aantoonbaar 12 keer die maand gebeld)
Niet via Vodafone Klantenservice (hadden geen info)
Niet via internet My Vodafoon
Ik had bijna 2 maanden belminuten en bijna 150 sms tegoed. Ik heb me heel voorzichtig gehouden en weinig gebeld en weinig sms gestuurd. Maar ik had toch hoge rekening gekregen. Ik had gevraagd aan Vodafone Klantenservice hoe dat kon ik kreeg iedere keer ik wel meer spreek. Maar dat klopt niet. Ik heb de telefoon uitgezet en tot nu bel ik niet met die abonnement maar ik krijg iedere keer 20 of 30 euro hoge rekening. Terwijl ik standaard van een 9,95 abonnement heb. In dit democratische land hoe kan ik mijn rechten halen. Mijn telefoon is nog steeds uit en ik heb weer een hoge rekening gekregen. Ik snap het niet. Ik bel naar de Vodafone Klantenservice maar iedere keer zelfde antwoord u heeft het gebeld daarom krijg u het. Ik heb 2 vodafone abonnement ik heb ze allebei opgezegd. WIE KAN MIJ HELPEN EN HOE KAN IK MIJN RECHTEN HALEN!!!!!!!?????????
15. Ik kan al maanden lang mijn tegoed niet meer inzien. Heb Vodafone Klantenservice hierover gemaild maar kreeg het volgende bericht: Wegens werkzaamheden kunnen wij uw tegoed niet inzien. Ik heb totaal geen overzicht in mijn verbruik ,en helaas is mijn abonnoment onlangs verlengd. Ik zit er dus nog bijna een jaar aan vast. Ik ben kortom erg ontevreden.
16. ik heb het helemaal gehad met Vodafone . Gemiddels had ik een maandbedrag liggend tussen de 20 en 40 Euro . Nu heb ik een rekening resp . Eur133 en Eur 183 voor Juni en Juli . Heb een klacht ingediend maar kreeg van Vodafone Klantenservice een standaard brief terug . Ik ben echt kwaad !!!Leave a Reply